Размишљање о Дилеми године прве

Много дуже од једне године ја се налазим у разним дилемама, али ево тек годину дана своје дилеме дијелим са онима којима су занимљиве, који мисле исто или слично, па и супротно, али кључно је да мисле својом главом.

Већ годину дана јa нередовно нешто пишем и објављујем овдје на овом блогу. Не морам, него некако осјећам да требам. Ово ми дође као неки вид личне психо терапије, гдје сви који читају имају увид у моје мисли, ставове и сумње.
Заслуге за почетак припадају особи која је мој највећи критичар. Искрен и често суров, директно и без увијања саспе све у лице, јер истина је таква. Помагањем и ангажовањем да све ово крене потврдила је ријечи Матије Бећковића: „где је ко имао тетку, тамо је и учио“. Нисам учио код тетке већ од тетке. Много дилема је она разријешила. Толико пута мене сањара и идеалисту спустила на земљу уз оно „за идеале гину будале“ и „економија је основа свега“, са чиме се ни сада не слажем.
И за изглед странице захвалност дугујем једној жени. Са којом је она само енергијом слагала боје и осмислила изглед. Вјеровала је да ће бити нешто од овог писања, често и више од мене. Kолико je само приједлога, идеја и размишљања потекло од ње и разговора са њом.
Сви пријатељи који читају и прате, дају сугестије, похвале и критике, дио су мене и мог промишљања о свему.

Заједничко за све заслужне за настанак Дилеме, је да су ми сви рекли „скрати језик“, никада се нећеш запослити. Плаши их и брине то што говорим и пишем. То колико ме обесхрабрује толико ми и даје снагу јер показује да је људимa стало до мене. Рођена мајка, колико ме је нeкада учила да говорим, толико сада говори да ћутим.

Oдлазећа година, прва за мој блог донијела је толико тога лијепог и доброг, а одлазећи односи и прекрива маглом, остављајући другачије дилеме, питања и потребу за аутоанализом.

У 2016. години пред свима нама биће неке нове дилеме накалемљене на старе. Правих одговора можда и нема, остају само добро постављена питања и покушаји да се докучи истина.

facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather

You may also like...

Оставите одговор